Üniversite döneminde öğrenci kulüplerinde, sivil toplum kuruluşlarında çok fazla aktif olarak gönüllü oldum. Kendimi keşfetmem, kendimi geliştirmem konusunda çok büyük katkıları oldu. Bunların yanı sıra bir çok kişinin hayatına dokunduğumu düşünüyorum. Ayrıca hayatımın en güzel anılarını biriktirmeme sebep oldu. Sakin ve çekingen bir yapım vardı fakat üniversite de bu tarz ortamlara girdiğimden dolayı tabiri caizse kendi kabuğumu kırdığımı başka bir Kunter olarak ortaya çıktığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Bloğumda Organizasyonlar başlığı adı altında gerçekleştirdiğim etkinlikleri paylaşmak istiyorum.
İlk konferans organizasyonumu Proje Geliştirme ve Girişim Topluluğu aracılığıyla gerçekleştirdim. Aktif üye olarak katkı sağlıyordum. Danışman hocamız ve topluluk başkanımız konferans yapmamızı istiyordu. Herkesten fikir çıkıyordu fakat bir türlü son noktayı koyamıyorduk. Tatil döneminde İstanbul’da billboardlarda Gea Hayat Stajı adı altında reklamlar dikkatimi çekmişti. Araştırmalarım sonucu özel sektörden bir çok üst düzey yönetici konuşmacı olarak geliyor ve katılımcılardan da program sonrası bir sosyal sorumluluk projesinde yer alması isteniyordu.

Gea Toprak Ana kuruluş olarak arama kurtarma ekibi ve felsefe konuları üzerine çalışmalar yapıyordu. 23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem hepimizi üzmüştü. Marmara bölgesinde olduğumuz için deprem üzerine bir konferans yapabiliriz diye düşündüm ve üyelerle durumu paylaşarak onaylarını aldım. İlgili yazışmalar, davetler, izinler, duyuru çalışmaları sürecini başlatmıştık. 14 Mart 2012 günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Didem Yaman Amfisinde “Depreme Birlikte Yaşam” adlı eğitim konferansı yapılacaktı.

İlk konferans etkinliğim olacağımdan hakim olmadığım konular vardı. Deneme yanılmayla hepsini öğrenmeye çalışıyordum. İlgili yerlere dilekçeler yazılıyordu, ilçe protokolünü davet etmek için ziyaretler, sponsorumuz olmadığı için esnaf veya tanıdıklarla irtibata geçiyordum ama bütçeyi oluşturamıyordum. Biga’da ilçede olmanın dezavantajını yaşıyorduk. Fakültede çok fazla topluluk olduğundan halk artık haliyle destek olmaktan bıkmış. Bende duyuru çalışmaları için reklam ajanslarına gidip istediklerimi tarif ediyorum. Onlarda bana afişin boyutu, kullanılacak kağıt cinsi, malzemeleri vs. soruyorlar fakat bilgim yok. Neyse ki onlarda sabırla anlattılar. Yavaştan işler yoluna giriyordu fakat bütçe de sıkıntı vardı. Afişler için sponsor bulamadık. Kendi cebimden 150 TL ödeme yaptım. Daha sonra kaldığım öğrenci yurdun sahibi ALİ ÖZMERAL’e durumu gittim anlattım. Sağ olsun kendisi vizyon sahibi birisiydi. Yaptığımız çalışmaları hep destekledi. Maddi ve manevi olarak. Ali abi durumu özetledikten sonra ihtiyaçlarımı söyledim ve bizlere sponsor oldu. Bu sayede cebimden para çıkmamış oldu.

Konuşmacılar arasında ilk oturumu GEA Toprak Ana’dan Takım Lideri Kadir ERKAN Bey ve Ekibi, ikinci oturumda ise Biga Kent Konseyi Başkanı Metin TATLI yer alıyordu. Erkan Bey, GEA Ekibi Tarihçesi, gönüllülük bilinci, ekibe katılma, Van Depremi Arama Kurtarma Operasyonu ve depremden korunma yöntemlerini aktaracaktı. Metin Bey ise Biga’da gerçekleştirdikleri faaliyetler konusunda ve gelecek projeleri hakkında bilgiler verecekti.

Fakültede açılan kayıt masasında ki katılımcı listelerine baktığımızda ortalama 250-300 kişinin ismi vardı. Yüzlerimiz gülüyordu fakat etkinlik günü geldiğinde maalesef bazı söz veren arkadaşlarımızın gelmediğini, kimisinin devamsızlık sorunu olduğundan derse gitmesi gerektiğini ya da hocasının izin vermediğini dile getirdiğinden katılımcı sayısında bir düşüş yaşadık. Bu noktada İktisat Bölümü Hocalarından Yrd. Doç. Dr İsmail SEKİ sınıfını alıp amfiye getirdi. Üstüne İktisat dersi olmasına rağmen depremle ilgili olan oturumdan sınavda sorumlu olacağını dile getirdiğinde herkes şaşırmıştı. Belki bu şartı koymasa bir çok öğrenci ya konu deprem zaten ben biliyorum, bilsem ne olacak, bizim memleket deprem bölgesi değil diye dikkatini vermeyecekti. Farkında olmadan bir çok kişinin öğrenmesini ve Van’da ki deprem içeriklerini gördüğünde herkes kendini o anlara koyduğunda dona kalmıştı. İsmail Hocam’a duyarlı olmasından dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Etkinliğe 125 öğrenci katılmıştı.

Kadir Bey’in ve ekibinin etkili sunumları ve interaktif geçmesiyle belirlenen süreyi hiç anlamadan geçtik. Metin Bey’in anlayışıyla kendisi oturum süresinin bir kısmını GEA Toprak Ana’ya bırakmıştı. Konferansın sonuna doğru Biga Kent Konseyi faaliyetleri ve oluşumları hakkında bilgi sahibi olmuştuk.

Etkinlik bitiminden sonra GEA ekibiyle birlikte toplulukta görev alan arkadaşlarla yemek yedik. Burada da yine fikir alışverişinde bulunma ve tavsiyeler bizim için önemliydi. Yemek esnasında Kadir Bey’e bir soru yönelttim. Özel sektörde yöneticilik yapan birisi olarak STK’lar da neden gönüllüsünüz diye. Cevap çok değerliydi. İnsan her zaman nefes alamaz aldığı nefesi mutlaka bir yerde az veya çok vermeli. Hayatta buna benzer. Sadece hep kendimize çalışmak olmaz. Hep bana bana olsun zihniyeti olamaz. Topluma yada yaşadığımız çevreye dokunmalıyız. Bildiğimiz bilgileri ve edindiğimiz tecrübeleri paylaşmak gerekir. Bilgiyi mezara götürürsek bir anlamı yok. Onu paylaşırsak anlamlı olur demesiyle bana yeni bakış açıları kazandırdı. İlk etkinliğimizin verdiği heyecanla etkinliğimizi kazasız belasız tamamladık.

Gea Arama Kurtarma Ekibine ve Biga Kent Konseyine davetimizi kırmayıp katılım gösterdiklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.
Dekan Hocamız Prof. Dr. Yücel ACER Konuklarımızı Misafir Etti.

Sevgili Kunter, değerli paylaşımların için çok teşekkür ederim. Bizler toplumsal sorumluluğumuz gereği bilgiyi ve tecrübeyi paylaşmak için davet edilen her yere gitmeye ve paylaşmaya gayret ediyoruz. Fakat bunun kadar değerli olan bir şey de, senin arkadaşların ve Üniversiten için bu paylaşıma ortam hazırlamandı. Senin ve bütün ekibin ellerine sağlık.
Bu çabalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.
Saygılarımla
Kadir Erkan