Son sınıf olmakla birlikte Ekonometri Topluluğu olarak beklide son konferans etkinliğimi yapıyordum. 14 Mart 2014 tarihinde “Sektörde Yerim” adlı konferansımızı gerçekleştirdik.
Ekip arkadaşlarım artık etkinlik anlamında tecrübeye ulaşmışlardı. Herkes görevini biliyor ve bir etkinlik olması için hangi aşamaların yapılacağına dair herkesin bilgisi vardı. 1. Sınıftayken Medya Etkileşim Topluluğu kurup başkan olmak istiyordum. Çok havalı geliyordu. Uçuk fikirlerimiz vardı. Danışman hoca arayışlarımız sürerken Dr. Yener PAZARCIK Hocam dedi ki başkan olacaksında ne olacak? Ülkede önüne geçen herkes başkan demişti. 2 kişiden 3’ü başkan demişti ve kızmıştım. Hayallerimi yıkıyor ve hevesimi kırıyor diye. Seneler geçtikçe kendisine hak verdim. Nedir bu koltuk sevdası? Gerek yok onun yerine takım çalışması ve sürdürülebilirlik önemliydi. Şimdi bunu başardığımıza inanıyordum. Çünkü mezun olan öğrenciler arkasında bıraktığı toplulukların devamını göremeyebiliyordu ama Ekonometri Topluluğu öyle olmayacaktı. Buna yürekten inanıyorduk.
Konferansımız 3 oturumdan oluşuyordu. 1. Oturum LC Waikiki İş Analitiği ve İş Geliştirme Müdürü Sabri SUYUNU “Sektörde İş Geliştirme”, 2. Oturum Acıbadem Sağlık Grubu Eski Genel Müdür Yardımcısı Rengin YİĞİTBAŞ AKILLIOĞLU “Başarıların Arkasındaki Gerçekler”, 3. Oturumda ise Düşün Taşın Derneği Proje Sorumlusu Bahadır KAYA “Wordpress Eğitimi” olarak belirlemiştik.
Etkinliğimizde bir yenilik yapmıştık. Yenilikçi ruhumuzla fakültemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. #sektordeyerim adlı hashtag açarak konferans esnasında eş zamanlı olarak ek sunum perdesinden atılan tweetleri katılımcılar görebilecekler ve atılan tweetler ile sesimizi sanal ortamda daha fazla duyurabilecektik. Bu sayede görünürlüğümüz artacaktı.
Etkinlik günü konuşmacılarla yine iletişim halindeydik. Sabri Bey telefonla aradı ve geldiklerini dile getirdi. Karşılamaya çıktım ve ne tarafta olduklarını sorduğumda Rektörlük binası önünde deyince durdum kaldım. Merkeze gitmişler. Yolu karıştırmışlardı. Tekrardan tarif ederek hatalı yöne gittiğini dile getirdim. 94 km uzaktaydılar. Neyse ki etkinlik saatine yetiştiler.
LC Waikiki İş Analitiği ve İş Geliştirme Müdürü Sabri SUYUNU öncelikle şahsıma ve Ekonometri Topluluğuna 18 Mart öncesi bu kutsal topraklara bizi davet ettiği için sonsuz teşekkürlerini ettikten sonra Gençlere “Sektörde İş Geliştirme” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Sektör hakkında bilgiler, yeni mezunların hangi yolları izlemesi gerektiğini ve kişisel deneyimlerini aktarmasıyla son buldu.
İkinci oturuma Acıbadem Sağlık Grubu Eski Genel Müdür Yardımcısı Rengin YİĞİTBAŞ AKILLIOĞLU “Başarıların Arkasındaki Gerçekler” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Kendisinin başarı hikayesini ve bu başarıya giderken karşılaştığı olumsuzluklar, başarısızlıkları anlatarak gençlere zorluklarla mücadele etmesini, hissettiklerinin peşinden gitmelerini ve karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmesini aktardı.
Üçüncü oturumda ise Düşün Taşın Derneği Proje Sorumlusu Bahadır KAYA “WordPress Eğitimi” adlı sunumu gerçekleştirdi. Öncelikle Düşün Taşın Derneğinin tanıtımını yaptıktan sonra her öğrencinin mutlaka kendilerine ait bir web sayfası olması konusunda tavsiyelerde bulunarak avantajlarından bahsetti. Daha sonra izleyecekleri yolları aktararak temel eğitimini gerçekleştirdi.
Her etkinlik sonunda olduğu gibi akşam yemeğini organize etmiştik fakat Sabri Bey ve Rengin Hanımın farklı programları olduğundan üzülerek katılım gösteremediler. Bahadır Bey ve ekip arkadaşlarımın katılımıyla etkinliğimizi noktaladık. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.